Za 3 mesiace 25kg

Prečo som začal a ako je možné, že som vážil 120 kg? Mal som už toho dosť. Nech som robil čo som robil, vždy som sa postavil na váhu a svietilo tam veľkým číslo 120! Radikálnejšia zmena vyžadovala preto viac ako to čo som robil doteraz.

Ako je možné, že som mal 120kg ?

Nebudem obviňovať nikoho z toho ako som vyzeral, nebudem vám písať rozsiahly príbeh čo sa mi stalo, hľadať dôvod, výhovorky proste nie sú na mieste. Úprimne za všetko som mohol sám.  Teraz už viem, že netreba snívať o vysnívanej postave, o šťastnejšom živote, o lepšej práci, jednoducho nebáť sa zmeny a tvrdo na svojom sne pracovať.

Prečo som začal?

Moja premena začala v hlave, premýšľaním nad tým, kam môj život smeruje, čo chcem dosiahnuť, kým naozaj chcem byť. Nevedel som na tieto otázky odpovedať.  Nebol som šťastný, moja práca ma nebavila, v zrkadle som sa čoraz viac sám sebe nepáčil. Chcelo to zmenu, veľkú zmenu. Táto zmena bola pre mňa aj životnou výzvou, cieľom ku ktorému sa chcem dopracovať, ako chcem vyzerať.

Táto výzva sa neskôr premenila na cestu, ktorou chcem ísť a formovanie nového človeka, ktorým chcem byť. Ciele sa posúvajú ďalej, mením sa ja a so mnou aj môj život.

Začiatok

Začiatky bývajú ťažké, plné prekvapení a často krát to nejde presne podľa našich predstáv. U mňa to nebolo vôbec iné. Plánované obdobie dvoch troch týždňov na usporiadanie svojho života, naštudovanie odbornej literatúry a postupné pripravovanie na fyzickú zmenu sa predĺžilo na dva tri mesiace. Aj keď už za toto obdobie som zhodil pár kíl a mal som postupne usporiadané veci vo svojom živote, začiatok to nazvať nemôžem lebo som sa nevedel vzdať kľúčového prvku. Sladké a hlavne čokoláda, dokonca aj teraz po prvej premene stále mám rád čokoládu a nehanbím sa za to. Radikálne výkyvy krvného cukru a „sugar spike“ efekt zapríčinili takmer psychickú závislosť. Krásne na tom je, že človek sa dostane do kolotoča z ktorého len ťažko ísť von.

Prečo? Dáte si čokoládku alebo niečo sladké, hladina krvného cukru vám veľmi rýchlo vystrelí ako šíp do nebies, cítite sa skvelo plný energie, lenže táto energia dlho nevydrží, po chvíľke krásne padá dokonca ešte pod svoju štartovaciu pozíciu. A čo teraz, znova si dáte niečo sladké aby ste to rýchlo zachránili. A takto sa točíte stále dookola. Tieto jedlá ale POZOR aj nápoje(takmer všetky ochutené vody) majú vysoký glykemický index ten zapríčiňuje tento efekt.

Ako sa mi podarilo z tohto kolotoča dostať ?

Znie to možno čudne ale sladkosťou ale táto sladkosť má nízky glykemický index a chuť čokolády. Proste ideálna pre mňa. Agave#9 som si dával k raňajkám, na desiatu, na olovrant, pred tréningom, mal som aj dosť sladkého a pri tom v tele energiu ktorá sa uvoľňovala postupne.

Tento zlomový bod, môžem nazvať začiatok mojej fyzickej premeny.

Čo je najdôležitejšie k dosiahnutiu úspechu ?

20% úspechu je cvičenie a zvyšných 80% tvorí strava. Môžete cvičiť akokoľvek tvrdo chcete, ale aj tak nedosiahnete také výsledky ako keby ste zmenili len stravu. A zasa len zmena stravy bez cvičenia tiež nie je to pravé orechové, cvičenie funguje ako akumulátor a krásne podporuje úbytok tuku.

Akú diétu som držal ?

Možno vás sklamem, ale v tomto prípade v klasickom ponímaní slova diéta žiadnu. V minulosti som skúšal snáď všetky populárne diéty aké sa na trhu propagovali, žiaľ buď mi bolo z nich zle, alebo som rýchlo zhodil a rýchlo pribral ( JO-JO ), alebo proste nevydržal.

Čo som bral?

Neexistuje zázračná pilulka alebo prípravok na chudnutie! Ľahká cesta proste nie je! Sám som v minulosti odskúšal cez 20 rôznych druhov prípravkov a môžem vám úprimne povedať, že už nikdy viac. Len vyhodíte za to peniaze, môže vám to poškodiť zdravie a efekt nulový. Ak budete len jesť pilule a nespravíte, žiadne zmeny vo svojom živote, tak ostanete stále na tom istom bode.

Ako som takú zmenu dosiahol?

Ak by som mal ísť do detailov zmyslu slova diéta ( čo znamená stravovanie) mohol by som povedať, že som začal svoju zdravú diétu. Rozdiel v mojej a štandardnej diéte je ten, že klasická diéta ma začiatok a koniec, moja mala len ten začiatok a koniec nemá. Proste na tomto stravovaní plánujem ostať celý život. Ak si myslíte, že si už nikdy nedám rezník, čokoládu, cestoviny, pizzu ste na omyle, aj to do mojej diéty patrí len to treba správne načasovať alebo nájsť zdravú variantu inak štandardne nepreferovaného pokrmu v diéte. Neexistuje nezdravé jedlo, existujú len nezdravé množstvá a žiaľ pri niektorých jedlách už jedna porcia je nezdravá.

K tejto zmene prispel aj silový tréning v kombinácií s kondičným tréningom čo moju premenu značne urýchlilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *